Сучасна технологія проектування доріг.

Час на місці не стоїть, тому там, де раніше були пустирі та поля зараз з’являються нові райони та сучасні будівлі. Через настільки швидке освоєння прилеглих до міст територій, доводиться досить швидко прокладати там дороги та комунікації.

До деякого часу система укладання автомобільних доріг була процесом копітким і складалася з багатьох важливих етапів. Але зараз завдяки застосуванню комп’ютерів, технологія проектування автомобільних доріг стала простою та зрозумілою, вона дуже легко здійсненна та доступна.

Проектування автомобільних доріг СПб включає кілька етапів, пов’язаних між собою. Об’єднуючий початок це технічна документація. Після внесення цієї документації до комп’ютерної бази можна побачити майбутню дорогу у тривимірному зображенні.

Але перед тим як дивитися на дорогу на екрані комп’ютера, потрібно провести певні дослідження на території. Тому перший етап це виміри топографічні та геодезичні. Після отримання даних всі вони заносяться в комп’ютер, де складається картографічна електронна основа. Створюється автотраса на основі всіх технічних даних.

При створенні дороги приділяють чимало уваги конструюванню дорожнього полотна. Воно згодом використовуватиметься для будівництва. В результаті комп’ютерного конструювання вдається отримати такі необхідні дані, як виїмки, розрахунок обсягів насипу, глибина та висота дорожнього покриття, рослинний шар та уточнити загальну довжину придорожніх елементів, це будуть бордюри або тротуари. Проектування дороги це завжди важливий етап, тому використання комп’ютерних технологій помітно спрощує цей процес.