Автокилимки: як обрати кращий комплект

Правильний догляд за будь-яким транспортним засобом – справа складна, але вкрай необхідна. Без нього загальний термін служби машини може значно скоротитися, до того ж зробивши його експлуатацію насиченою неприємними сюрпризами. Тому дуже важливо своєчасно проходити техогляди та виконувати рекомендації майстрів. Потрібно негайно усувати найменші неполадки, не залишаючи нічого на «наступний раз». Найчастіше без допомоги кваліфікованих майстрів просто не обійтися, але багато що під силу відповідальному автовласнику. Комплексного догляду потребує кузов і салон будь-якого транспортного засобу. І здійснювати догляд за салоном вже точно під силу кожному з нас.

Догляд за салоном будь-якого транспортного засобу доцільно починати з придбання автокилимків. Створені килимки в авто були з метою захисту металевої підлоги салону від подряпин, тріщин і сколів, які згодом через вплив вологи могли б призвести до появи іржі і навіть корозії. А це вже загрожує серйозним дорогим ремонтом. Розрізняють килими для салону та багажного відділення авто. Багато хто недооцінює важливість захисту багажника, адже це також частина кузова, яка може постраждати в процесі експлуатації. Усі вони поділяються на модельні та універсальні. Простіше і надійніше відразу купити модельний варіант, який готовий до використання без підгонки. Універсальний килим буде не гірше, якщо вдасться правильно підігнати його за розміром, з урахуванням найменших особливостей салону. До того ж знайти їх легше, і вони дешевші. Завжди краще вибирати моделі з бортами повище, які перешкоджатимуть переливанню води на підлогу.

Частіше за все, виробляють килими з гуми, поліуретану та текстилю. Краще ознайомитися з інформацією про них заздалегідь, не покладаючись лише на поради продавців. Кожен варіант має свої слабкі та сильні сторони і буде кращим у конкретному випадку. Тому слід порівняти їх особливості зі своїми потребами.

У будь-якому випадку слід уникати неякісних дешевих автокилимків. Вони не прослужать довго і можуть завдати серйозної шкоди автомобілю. Краще віддавати перевагу відомим виробникам, продукція яких перевірена часом. Не варто також купувати найдорожчі варіанти, оскільки є можливість непотрібної переплати. Робити покупки краще в сертифікованих магазинах, ретельно перевіряючи придбання на наявність дефектів. Вкрай необхідно отримати та зберегти товарний чек.