Металочерепиця: що це, її переваги та проблеми

Різновидів черепиці, що підходить для створення надійної та красивої покрівлі, сьогодні вистачає. У тому числі, власники звертаються до варіантів із металу. Металлочерепиця https://budprogres.com.ua – виріб, що має безліч практичних переваг. Але господар повинен пам’ятати про проблеми, з якими можна зіткнутися при використанні цього виробу.

Як виготовляють металеву черепицю.

Перед тим, як розглядати основні особливості виробу, потрібно з’ясувати, як його виготовляють. Як вихідний матеріал для пелюсток металочерепиці ось тут можна купити металочерепицю в хмельницькому застосовують оцинковану або нержавіючу сталь. Черепичні пелюстки, виконані зі сталі, покривають кам’яною крихтою та полімерними складами.

В результаті характеристики, якими володіє металочерепиця, пов’язані з можливостями не тільки металу, але й шару захисного, розташованого з лицьового боку.

Які переваги металевої черепиці

  1. Висока міцність. Класична керамічна черепиця є досить міцним матеріалом. Але вона, на відміну металевої, може розтріскатися від навантажень. Натомість металочерепиця лише гнеться, а надалі її можна ще й відновити.
  2. Незначна ціна. Не можна назвати металочерепицю дешевим покрівельним матеріалом, але при її покупці власник все ж таки зможе заощадити. Адже складніші у виготовленні покрівельні покриття і коштують дорожче.
  3. Просте укладання та догляд. Принципи монтажу металочерепиці, звичайно, складніші, ніж шифер. Але все одно з цією роботою професіонали, напевно, впораються якісно. Надалі цьому виробу не знадобиться якийсь складний догляд, оскільки металочерепиця не потребує фарбування та обробки захисними речовинами.
  4. Презентабельність. Декоративний шар, присутній на металочерепиці, забезпечує неймовірно естетичний декор. Такий виріб може імітувати вже названу керамічну черепицю, а також будь-які інші матеріали.

У чому проблеми металевої черепиці

Власник будинку повинен пам’ятати, що металочерепиця не забезпечує по-справжньому надійну тепло- та звукоізоляцію. Тільки за умови, що покрівля укладена на самостійний ізоляційний шар, вдасться забезпечити по-справжньому комфортабельні умови проживання.

Також сталь схильна до розвитку корозії. Якщо власнику доводиться різати пелюстки металочерепиці при укладанні, слід усі лінії розрізу покрити хоча б звичайною фарбою протикорозійної або іншими захисними складами.

Таким чином, металочерепиця – матеріал практичний, але обмеження у неї однаково є. Тому важливо, щоби власник грамотно використав матеріал у своєму ремонті.