Ксенонові комплекти, які характеристики найбільш важливі?

Якщо ви вирішили облаштувати систему освітлення власного авто якісними та надійними ксеноновими лампами, тоді наша сьогоднішня стаття буде доволі корисною для вас. В ній ми поговоримо про переваги газорозрядного обладнання, а також з’ясуємо, на які саме характеристики необхідно звертати особливу увагу під час вибору ксенонових комплектів.

Як би там не було, ці оптичні приладі одночасно виконують декілька функцій. Із однієї сторони ксенон дозволяє забезпечувати якісне підсвічування дороги та узбіччя. А ось з другої сторони за допомогою такого обладнання можна із легкістю покращити зовнішній вигляд власного автомобіля, придбаваючи йому більш яскравий, індивідуальний та стильний облік. Але для того, щоб комплекти ксенону повністю виконували свої функції в автомобілі, її доведеться правильно підібрати.

Особливою популярністю серед багатьох автовласників користується комплект ксенону HB3 для автомобіля, який відрізняється доволі інтенсивним світловим потоком. Таким чином, при використанні газорозрядної оптики значно підвищується рівень безпеки та комфорту під час пересування у нічний час. Крім цього ксенон дозволяє водіям керувати транспортними засобами із абсолютною впевненістю у непогоду. Правильно підібрані лампочки, які випромінюють жовте світло, якісно підсвітять дорогу, за рахунок чого можна розгледіти будь-яку перешкоду на шляху, аби оминути зштовхування із нею.

Ксенонове обладнання за своїми характеристиками схоже із денним світлом, яке не змушує автомобілістів напружувати очі під час керування. Більш цього такі прилади під час роботи використовують мінімальну кількість енергії. Саме тому це не відображається негативним образом на енергоресурси машини.

При виборі газорозрядної оптики необхідно у першу чергу розібратися із цоколем, температурою ламп, а також бортовою напругою самого транспортного засобу.

Якщо казати про цоколі автомобільних ламп, вони частіше за все маркуються символом Н або НВ. Але існує окремий варіант маркування, який передбачений на машинах із штатним ксеноновим обладнанням. Саме тому, перед здійсненням покупки необхідно розібратися із маркуванням, яке нанесено на оптичні прилади в машині. Також можна скористатися інструкцією із експлуатації автомобіля, в якій виробник дає чіткі поради.

Що таке кольорова температура, це показник, який відображає колір випромінюваного світла. Ксенон може мати температуру від 4300 до 6000К. Але якщо казати про головну оптику, тут необхідно використовувати лампочки із найвищою температурою, які будуть випромінювати біле світло. Таким чином, забезпечиться якісне підсвічування дороги. Що стосується ПТФ, тут оптимальним варіантом вважаються ксенонові лампочки із найнижчим показником, які видають жовте світло, здатне якісно пробити стіну туману.

Наприкінці хочеться розібратися із бортовою напругою самих транспортних засобів, для яких обираються ксенонові комплекти. Насправді тут не має нічого важкого. Традиційні легкові машини мають напругу 12В. тому потребують використання ксенону із таким же показником. А ось вантажівки та позашляховики частіше за все мають напругу 24В.